Blog

NESTED – Digitális szárnyak csapatodnak


 12.18.2019    IgenDebrecen Kommentek: 0

“Volt nálunk agilis módszertani tréning, de nehéz a szemléletmódot egy-két nap alatt megváltoztatni.” 

“Jött egy olyan kérés felső vezetőktől, hogy valahogy javítsunk azon, hogy a kollégák nem állnak fel két asztalnyira se, ha kérdésük van. Inkább e-mailt írnak.” 

“Van nálunk MS Teams, de az összes kolléga utálja, pedig muszáj használni.” 

“Mivel nincs egy standard eszköz, cégen belül több, mint 15 különböző toolt használunk a közös munkára, így sokszor az egyeztetéssel telik az idő.” 

“Most neveztek ki Team Lead-nek és azzal szembesültem, hogy a csoportom jelenleg egyénekből áll, akik sajnos nem viselkednek csapatként.” 

“Bár összeraktunk egy nagyon jó terméket, nem tudunk az ügyfél fejével gondolkodni.” 

Ilyen és hasonló probléma felvetésekkel találkozunk munkánk során, amit az Igen Debrecen képzése alatt kialakított termékpalettánkkal igyekszünk orvosolni.

Mit is csinálunk?

Mind tudjuk, hogy egy jól működő csapat nem csak a szervezet hatékonyságát növeli, de a munkavállalók elégedettsége és a cég iránti elkötelezettsége is nagymértékben függ tőle. Ezért is születtek az elmúlt két évtizedben egyre-másra (és biztosak lehetünk benne, hogy lesznek még) olyan digitális platformon működő kommunikációs és menedzsment eszközök, amelyek a globalizálódó munkafolyamatok keretein belül a hatékonyságnövelést szolgálják. Ez a digitalizmuson alapuló folyamati átalakulás egy napjainkban is zajló és folyamatosan gyorsuló változás életünk minden területén.

Ezért is ez a mottónk: “Digitális szárnyak csapatodnak“.

Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy vállalatokon belül meglévő csoportokat készítsünk fel a jövő kihívásaira.

Hogyan szeretnénk ezt elérni?

Három termékcsoportot határoztunk meg, melyek közül az első a megfelelően és jól kommunikáló csapatok kialakítása. Ehhez megismertetjük a csapatokat az agilis gondolkodásmóddal és a rá épülő módszertani útmutatókkal.

A második a kollaborációs eszközök használatának megkönnyítése, hogy a digitális világ nyújtotta megoldásokat a csapatok teljes mértékben a sajátjuknak érezzék és ne okozzon fejfájást minden áldott nap például a Microsoft Teams, a Slack vagy a Google Hangouts használata.

A harmadik csoporttal pedig egy magasabb szintre emeljük a velünk dolgozó csapatokat, hogy azok ne csak a mindennapi közös munkát élvezzék, de együtt fejlődni és megújulni is tudjanak. Ehhez hozzuk el nekik a design thinking workshopokat és a céges hackathonokat.

Bár sokan hisznek a többnapos koncentrált tréningek erejében, mi azt valljuk, hogy az igazi változás akkor következik be, ha az emberek a bevezetés után rendszeresen használják az újonnan megszerzett tudásukat. Modellünk egy kezdeti maximum 1 napos bevezető workshoppal indul, ahol lefektetjük az elméleti alapokat, majd rendszeres időközönkénti microsession-ökkel érjük el azt, hogy az agilis mindset (gondolkodásmód) vagy egy új eszköz használata szinte észrevétlenül belesimuljon egy csapat életébe.

Kik vagyunk mi?

Veronika, Gábor, Réka és Ákos. Veronika és Gábor májusban indították a NESTED Kft-t, és azzal a céllal jelentkeztek az Igen Debrecenbe, hogy több szálon futó szolgáltatás ötleteiket leszűkítsék egy olyan termékcsaládra, amivel meg tudják szólítani a régióbeli cégeket. Réka és Ákos hagyományos és tartalom marketing tudásukkal egészítették ki Veronika és Gábor évtizedes tapasztalatát a csapatmunka területén. Ennek a közös munkának az eredményét olvashatjátok most. 

Mit jelent a NESTED?

Sokan megkérdezik mit is jelent a nevünk, miért lettünk mi a “Nested”. A nest és education angol szavakból született. A nest angolul fészket jelent, és mi a “már a fészekben lévő” embereket szeretnénk fejleszteni, azokat akik már egy vállalatnál dolgoznak, hogy a cégek “fészkének” megtartó erejét növeljük. Az education oktatást jelent, mert ezzel leírjuk azt, amit csinálunk. Oktatjuk azokat, akik már a fészekben ülnek.

Ha szeretnétek többet megtudni, akkor látogassatok el a honlapunkra, és gyertek el január 7-én az Igen Debrecen döntőjére és kérdezzetek meg minket személyesen!

www.nested.hu

További bejegyzések

Töltsd meg életed virágokkal!

Töltsd meg életed virágokkal!

Ugye ismerős az érzés és a magadnak feltett kérdés: Mit vegyek neki[...]

Tovább olvasom
Green Hive algafarm

Green Hive algafarm

Napjainkban számos globális problémával küzd az emberiség. Ezen[...]

Tovább olvasom
A házad okosítása a te kezedben van

A házad okosítása a te kezedben van

Biztos vagyok benne, hogy már Te is fordultál vissza jó esetben csak a[...]

Tovább olvasom
VISSZA A LISTA OLDALRA