Mentorok

Az Igen Debrecen képzésében folyamatosan mentorok kísérnek végig az utadon. A mentorok véleményezik az ötleted és tanácsokat adnak a következő lépésekhez, esetleg kapcsolataikkal segítenek téged a sikeres cégépítésben.

Mentoraink közé olyan embereket válogattunk, akik a gazdasági, társadalmi és kulturális élet számos területét lefedik, saját szakterületükön belül sikereket értek el, és örömmel segítenek induló vállalkozóknak.

A képzés során több mentor is segít téged és az ötletet, amin dolgozol.

Ágoston Laci

Business design tanácsadóként meggyőződésem, hogy a startupokat, civileket, társadalmi vállalkozókat és nagyobb vállalatokat ugyanaz a szemlélet, módszertan vezetheti fenntartható sikerre. Hívhatjuk LEAN-nek, design thinkingnek vagy innovációnak is. Akármennyi pénz, kapcsolat, infrastruktúra vagy versenyelőny kevés, ha nem figyelnek oda eléggé arra, hogy valódi igényeket kövessenek - és kicsiben prototipizáljanak, teszteljenek mindent. Tanácsadóként 2010 óta foglalkozom szolgáltatások és vállalkozások tervezésével, fejlesztésével és fenntarthatóbbá tételével. Kutatóként kezdtem, majd társadalmi innovációval és startupokkal foglalkoztam, 2015-ben a service design szemléletben és módszertanban találtam otthonra. Rajongója vagyok az Igen Debrecennek.

Ábrahám László

Villamosmérnök, híradástechnikai szakmérnök. Mérnökként indult pályafutása, majd csoportvezető, műszaki igazgató, később megbízott vezérigazgató, és 2001 óta a debreceni NI Hungary Kft. ügyvezetője. Nevéhez fűződik a Lean projekt megvalósítása, disztribúció kiépítése. A cég vezetése mellett szívügye a következő generáció. Világszínvonalú fejlesztésekben való aktív szerepvállalását, vezetői, közéleti munkáját, az oktatás és társadalmi felelősségvállalás terén meghatározó szerepét rangos elismerések bizonyítják.

Barabás Botond

Programozóként kezdte pályafutását, aztán mérnöki pályán folytatta, majd projekteket és csapatokat vezetett, most pedig a folyamatos fejlesztést tűzte zászlajára, szabad idejében az oktatás színvonalát növelő kezdeményezéseket támogat.

Gulyás Ákos

Gyerekkorom óta egyértelműen vállalkozó szerettem volna lenni. Nem is csoda talán, mivel már a dédnagyszüleim és később a szüleim is vállalkozók voltak. Nagyon sokat tanultam tőlük, már csak azzal, hogy figyeltem őket, mit hogyan csinálnak. Így a főiskola elvégzése után egyenes út vezetett a saját vállalkozás alapításához, amelyet feleségemmel 2002-ben alapítottunk és azóta is közösen vezetünk. Az elmúlt több, mint 14 évben nagyon sok hazai és nemzetközi sikerben és kudarcban egyaránt volt részünk.

Gyarmati Gábor

Az elmúlt 21 évben tucatnyi marketingkommunikációs, piackutató és szolgáltató cég létrehozásában és sikeres piaci működtetésében vett részt alapítóként, tulajdonosként és cégvezetőként. Digitális marketingkommunikációs megoldásokkal 2006 óta foglalkozik. Több nemzetközi, digitális kommunikációval foglalkozó szervezet tagja, a Health 2.0 Hungary Chapter alapító-vezetője. Kiemelt érdeklődési és tanácsadói területei az ügyfélélmény és „journey" fejlesztése, illetve az üzleti szféra digitális transzformációja.

Kalmár Erika

Hosszú volt az út a kommunikációs szakmáig, de azt gondolom megérte. Közben sok mindent kipróbáltam: voltam tanár, voltam irodavezető, voltam külsős gazdasági újságíró, voltam kommunikációs projektmenedzser. Most PR-marketing-kommunikációs vezetőként végzem a munkámat. Beszélgetek, jövök-megyek, szervezkedek, írok. Emellett – talán kicsit stresszoldásként is – üveget festek és szépirodalmi íróként, bloggerként is bontogatom a szárnyaimat a saját weboldalamon. Belekóstoltam a tréneri munkába is, s közben számtalan érdekes emberrel találkoztam. Szeretem az embereket, a sokszínűségüket, szeretek beszélgetni, de számomra – mint kommunikációs eszköz – az írás meghatározó.

Kiss Ákos

Kiss Ákos vagyok, 37 éves, diplomás, házas, gyerekes…. és mindig zavarban vagyok ha definiálnom kell magamat. Az elmúlt évtizedben megfordultam a civil szektorban, ahol sokrétű tapasztalatot szereztem a projektmenedzsment és a pályázatírás területén. Innen átnyargaltam pár évre a versenyszférába, ahol előbb pénzügyi területen, majd egy médiavállalkozás társtulajdonosaként belekóstoltam a vállalkozói létbe.

Kun Ferenc

Közgazdász vagyok. Több, mint 10 éve dolgozom a bankszektorban vállalat finanszírozási területen. Jelenleg az MKB Bank területi igazgatójaként két, vállalati ügyfelek kiszolgálásáért felelős csapatot irányítok Debrecenben és Nyíregyházán. Érdekelnek a technológiai fejlődés új irányai, eredményei és szereplői. Megalakulása óta tagja vagyok a debreceni Startup Kerekasztalnak. Erősségeim az analitikus, strukturált szemlélet, pénzügyi és üzleti tervezés, értékesítés menedzsment.

dr. Prokisch József

Vegyész, kutató, élelmiszerfejlesztő, egyetemi docens és cégvezető. Húsznál több termék fejlesztője, feltaláló több szabadalomban, új cégek létrehozója, egyetemi kutató és előadó. Mindig több új ötleten dolgozik, van olyan, amelyiknek éppen a kitalálása, tesztelése, piacra vitele foglalkoztatja.

Süli András

Süli András vagyok, kultúraközvetítő, fesztiválszervező. Jogot és szociológiát végeztem, de a kétezres években egy helyi egyesület tagjaként eldöntöttem, hogy inkább audiovizuális művészeti élményekhez szeretném juttatni a debreceni közönséget. A MODEM falai között töltött közel egy évtized után a Nagyerdei Víztorony, mint közösségi tér atmoszférájának és programkínálatának kialakításában vettem és veszek részt. A kétezres évek közepe óta szervezem a Campus Fesztivál zenei, kulturális programjait. Részt vettem Debrecen 2023-as Európa Kulturális Fővárosa pályázatának megírásában, az itt szerzett tudást most éppen nemzetközi terepen, a szlovén Isztria városainak közös projektjében hasznosítom.

Szántai Tibor

Szántai Tibor az Innonic Startup Stúdió marketing vezetője. Az elmúlt 10 évben olyan cégek illetve termékek marketingjéért felelt, mint a WebShop Experts, ShopRenter, OptiMonk, Ecommerce Expo, Conversific. Több marketing témájú tudásanyag szerzője, emellett elkötelezett híve annak az eszmének, hogy debreceni cégként is lehet nemzetközi sikertörténeteket építeni. Jelenleg egy fejlesztőknek szánt startup, a CodersRank sikeréért dolgozik, amely 2018-ban elnyerte a Central European Startup Awards "Startup of the Year" díját.

Tóth Laci

Tóth László, bölcsészből lett IT szakember, aki dolgozott már amerikai tulajdonú Fortune500-as cégeknek szállító multinál, jelenleg pedig az OTP-ben az ország legnagyobb digitális transzformációjának egyik IT szakembere. Emellett boldog családapa és építi a saját vállalkozását is. Ami az erőssége: hogyan lesz egy ötletből működőképes termék, és hogyan kell megszerezni az első vevőket.

Árváné dr. Ványi Georgina

Végzettségem szerint agrárközgazdász vagyok, menedzsment tudományokból doktoráltam. Az üzleti felsőoktatásban végzett munkám során találtam rá a coaching módszertanára, aminek alkalmazásával szinte exponenciális fejlődéseknek voltam tanúja egyetemi hallgatók vállalkozóvá válásának támogatása közben. 2014 óta az üzleti szférában is tevékenykedem, mint szervezetfejlesztő, tréner és coach. Időközben a szervezetek, valamint az emberek és a vezetők fejlesztése hivatásommá vált. Munkám során az jelenti a legnagyobb örömet, amikor az ügyfél képes arra, hogy céljai elérése érdekében jóval tudatosabbá válva tudjon alkalmazkodni új helyzetekhez, változtasson a szemléletén és ezáltal váljon sikeresebbé és elégedettebbé.

Bor Gergely

Szoftverfejlesztési vezető vagyok nemzetközi tapasztalattal. Skáláztam startupot Debrecenben kávézói asztaltól százmilliós tőkebevonásig, megszerveztem az első debreceni startup rendezvényeket, külföldön pedig nemzetközi online marketing cég felhő infrastruktúráját és szoftverfejlesztését vezettem, majd a Facebook menedzsmentjének tagjaként vezettem csapatokat. Híve vagyok az üzlet, technológia, a folyamatok és az emberek közötti összhangnak, a belső motivációra építő vezetésnek, illetve a lean, az agile, és a clean coding módszertanoknak, az egyszerű és hatékony megoldásoknak. A lelkes startupok segítése pedig a szívem csücske 🙂

Erdei Zoltán

Villamosmérnök vagyok. Az elektronikai tervezést a Debreceni Egyetemen tanítom, valamint cégvezetőként is minden lehetséges eszközzel támogatom a mikroelektronika oktatását. Gyermekkori álmomat valósítottam meg azzal, hogy Hajdúsámsonban világszínvonalú hardverfejlesztő irodát hoztam létre. Csapatommal a ZANE systems Kft-vel a nyomtatott áramköröket miután megterveztük, le is gyártjuk és életre keltjük. Munkám legnagyobb része hardver projektek vezetése. Ha van egy jó ötlet de jönnek a műszaki kérdések, akkor próbálok segíteni. Nem biztos, hogy minden kérdésre tudok válaszolni, de a tapasztalataimmal remélhetőleg könnyebb lesz megtalálni a projekt sikeréhez vezető utat.

Farkas István

42 éves vagyok, 3 éve vállalkozó, közgazdász végzettséggel, széles körű értékesítési, marketing, coaching és menedzsment tapasztalattal. 16 éven keresztül nemzetközi cégeknél dolgoztam (British American Tobacco, Heineken Magyarország, METRO Cash&Carry). Területi képviselőként kezdtem el, 100-150 fős üzletágak vezetőjeként fejeztem be „multis” karrieremet. Jelenleg a Butiq, a Pizza Vespa és a Subway vendéglátó üzletek ügyvezetője és résztulajdonosa vagyok. Szakterületeim: Értékesítés, értékesítés-támogatás, trade marketing, marketing, disztribúció, vendéglátás üzemeltetés, üzletfejlesztés, stratégiai tervezés, általános menedzsment.

John Graham

Debreceni üzletember vagyok, feleségem magyar. 6 évet töltöttem Ázsiában, cégeket és egyéneket segítettem a nemzetközi kiválóság elérésében az angol nyelv, kommunikációs készségek és sokszínűség, illetve befogadás fejlesztésével. Korábban mérnökként, minőségbiztosítóként és lean manufacturing szakértőként dolgoztam. Projekteket vezettem az Egyesült Királyságban, Írországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Koreában és Japánban. Az az út vezetett saját vállalkozásom, a LINK Global Business Solutions Kft-hez, melyben célul tűztem ki, hogy tudásomat megosztva segítsem az üzleti szereplőket.

Hegymegi István

Építészmérnök vagyok, akit mindig az ÉPÍTÉS vonzott. A megvalósítás folyamata, a szervezés, az azonnali probléma megoldás, a döntések meghozatalának izgalma, felelőssége. Ezért kerültem ahhoz az építőipari vállalathoz, ahol 34 év elmúltával, végig járva az összes szakmai stációt, nem csak az üzleti döntéseket hozó szűk felsővezetői körnek, hanem mint egyik fő tulajdonos, a cégcsoport stratégiáját meghatározó tulajdonosi csoportnak is tagja vagyok. Büszke vagyok az általunk megvalósított épületekre, eredményeinkre, a tudatosan kialakított, családias munkahelyi környezetre, de mindenek előtt a hosszú éveket végigküzdő tapasztaltabb, és a szemünk előtt „felnevelt” fiatal munkatársakra.

dr. Karancsi Lilla

Növekedjünk, egy Jobb Világ építése által. Együtt, egymást segítve ötleteinkkel és összefogással. Felelős vállalkozóként célom, hogy kiaknázzam lehetőségeimet és éljek a JóIstentől kapott tálentumaimmal környezetem javítása érdekében, a Közösség tevékeny és értékes tagjaként. Szenvedélyem a makro gazdaságfilozófia és az üzleti pszichológia. Mottóm: 'Terjessz örömet, szeretetet és hitet, mindig és mindenben törekedj a kiválóságra!

Kovács Miklós

Apa. Közösség szervező. Marketinges. Hiszek a csapat erejében és abban, ha konstruktív vita során ütköztetjük a gondolatainkat, akkor megoldást találunk bármilyen problémára. Az Igen Debrecen 2 résztvevőjeként mindezt megtapasztalhattam. Több éve indítottam el a Debrecen Retorika Toastmasters Klubbot, ahol a nyilvános beszéd készségek mellett a vezetői képességeket is fejleszteni tudjuk. A munkám során kiemelt marketing menedzserként beleláttam a nagyvállalati rendszerek felépítésébe és az üzleti élet rejtelmeibe. Imádom az üzleti stratégiákat, stratégiai marketing fortélyokat, többek között ezért is végeztem el a Budapesti Metropolitan Egyetem Stratégia Marketing Executive MBA szakát.

Papp Gábor

Online marketing és SEO szakember. Szakterülete a keresőoptimalizálás, a Growth Hacking és az üzleti modellek. Ügyfelei között van több hazai és külföldi multinacionális vállalat, technológiai cégek, de dolgozik együtt New York Times Bestseller íróval is.

Salga Péter

Matematika-biológia szakos tanárként végzett. A 4 országban jelen levő, üzleti megoldásokat (pl. vállalatirányítási rendszer, üzleti intelligencia szoftver) fejlesztő Dyntell cégcsoport egyik alapítója és ügyvezetője. A Dyntell cégcsoportban segítséget biztosítanak ahhoz, hogy dolgozóik - egy-egy jó belső ötlethez kapcsolódva - startup-okat készítsenek elő, amelyek a fejlesztési folyamat végén piaci körülmények között vizsgáznak. A sikeres startupok a résztvevők tulajdonlásával önálló céggé alakulhatnak.

Szabó Laci

Startup fan vagyok mióta bejött hazánkba a nagy startup láz még 2013-ban. Azóta startupokkal foglalkozom, előtte pedig online marketingesként és sales-esként dolgoztam pár évig. Az Innonic Startup Studió validációs team vezetőjeként az elmúlt 1,5 év alatt több, mint 10 startup ötletet validáltam.

Turi Attila

2010 óta foglalkozom marketinggel. Főként kis és közepes vállalkozásokat útját egyengetem reklám menedzser, valamint kereskedelem és marketing szakos közgazdász végzettségemmel. Marketing területén legfontosabbnak az alapok kőbevésésén túl a konzekvens jelenlétet és a miértek szem előtt tartását tartom fontosnak. 2016-ban divattervezőként is végeztem, saját ruha- és ékszermárkám felépítésén dolgozom szabadidőmben. Kezdd el, csináld, majd alakul…

Zajdó Csaba

A WebShop Experts, a ShopRenter, az OptiMonk, és a Conversific alapítója, továbbá az Innonic Startup Studio vezetője. Végzettségét tekintve közgazdász. Tudatosan készült cégvezetőnek, webáruházak készítésére, tanácsadására és optimalizálására szakosodott vállalkozásait már végzős egyetemistaként elkezdte építeni. Újabban az Innonic Startup Studio vezetőjeként új termékötletek validálásán és nemzetközi felfuttatásán dolgozik. A legújabb készülő sikersztori a Conversific webáruház analitikai szoftver, és a többszörös díjnyertes CodersRank fejlesztőket rangsoroló HR szoftver. 2018-ban elnyerte a Central European Startup Award hazai Founder of The Year díját.