Blog

Igen4 Döntő Beszámoló – Sajtóközlemény


 01.04.2017    IgenDebrecen Kommentek: 0

Sültkrumplival nyertek startup versenyt! Debrecenben tartották az év első vállalkozó és startup versenyét, ahol telt ház mellett, szoros versenyben diadalmaskodott a Funky Fries csapata. 3 hónapja még csak egy kósza ötlet volt, mára egy működő projekt 3 fős csapattal.

Kedden (2017.01.03.) tartották az ország első vállalkozó csapatoknak szervezett versenyét 2017-ben, amelyet hagyományosan Debrecenben szerveznek meg már 3 éve. A versenyzők az !gen Debrecen 3 hónapos képzésén vettek részt. Szeptember végén indult a 12 hetes program, amelynek lényege, hogy csapatba szervezik a jelentkezőket, és a résztvevők az ötletükből egy projektet faragnak. A csapatok hétről hétre szakértő segítséget kapnak, tanulnak például az üzleti modell változatairól egy sorozatvállalkozótól, a pénzügyekről egy befektetési szakértőtől, a rövid és ütős előadásmódról angolul (ez az ún. elevator pitch).

24 fő fejezte be a negyedik !gen Debrecen programot, akik 6 csapatot alkottak. Ők a legújabb vállalkozó csapatok Debrecenben, akik a következő területeken találtak piaci rést:

  • Funky Fries: minőségi sültkrumpli snack szósszal fesztiválokra, buli utánra, rendezvényekre. Bemutatkozás itt!
  • GeekVR: virtuális valóság klub Debrecenben. Bemutatkozás itt!
  • Genomika: genomikai tudás elérhetővé tétele, társadalmasítása a Debreceni Egyetem Genomika Intézetétől. Bemutatkozás itt!
  • FABrikáló: közösségi alkotótér 3D nyomtató, CNC marógép, high tech gépek és technológiák nyújtása profi, és amatőr alkotók számára. Bemutatkozás itt!
  • Scentimeter: illatgomb, teljes kontroll a saját illatod felett, szippantás a jövőbe. Bemutatkozás itt!
  • Quarby: a világ első chat optimalizációs szoftvere. Bemutatkozás itt!

A döntőt a Kazánházban tartották, telt ház mellett. Ebben az is közrejátszhatott, hogy a közönség is beleszólt a végső győzelembe, hiszen a jelenlévők mind szavazhattak. A végső eredmény kialakítását  zsűri segítette, akik eléggé megizzasztották a csapatokat. A zsűriben helyet foglalt Herdon István helyi nagyvállalkozó (Xanga, Singularity University Debrecen Chapter), Kovács Zsolt befektetési szakértő (Startup Campus, EH Invest Zrt.), dr. Gályász József vállalkozásfejlesztési szakértő (Debreceni Egyetem, DEViK Üzleti Innovációs Klub), és a médiát képviselte Papp Csilla (Alföld TV, Hajdupress).

A szervezők nevében Katonáné dr. Kovács Judit elmondta, hogy a képzést idén 4. alkalommal tartották meg, amivel összesen már 90 fő szerzett gyakorlati vállalkozás építési tapasztalatot Debrecenben, valamint hogy februárban indul az 5. program, amire már nyitott a jelentkezés!

Update: Akik írtak a döntőről:

Sültkrumplival nyertek startup versenyt

http://debrecen.offmedia.hu/gazdasag/debreceni-sultkrumpli-hodithatja-meg-magyarorszagot

http://www.hajdupress.hu/cikk/vilaghiru-lehet-a-debreceni-sultkrumpli

http://www.debreceninap.hu/…/sultkrumplival-nyertek…/

http://www.debrecensun.hu/…/best-team-won-with-french…/

További bejegyzések

Töltsd meg életed virágokkal!

Töltsd meg életed virágokkal!

Ugye ismerős az érzés és a magadnak feltett kérdés: Mit vegyek neki[...]

Tovább olvasom
Green Hive algafarm

Green Hive algafarm

Napjainkban számos globális problémával küzd az emberiség. Ezen[...]

Tovább olvasom
A házad okosítása a te kezedben van

A házad okosítása a te kezedben van

Biztos vagyok benne, hogy már Te is fordultál vissza jó esetben csak a[...]

Tovább olvasom
NESTED – Digitális szárnyak csapatodnak

NESTED – Digitális szárnyak csapatodnak

"Volt nálunk agilis módszertani tréning, de nehéz a szemléletmódot[...]

Tovább olvasom
VISSZA A LISTA OLDALRA