Blog

habozni = toporgás, HUBozni = megoldás


 12.10.2014    IgenDebrecen Kommentek: 1

Tudjátok, van az a vicc, hogy bemegy a kocsmába X és Y. Ha a DebrecenHUB projektre és a csapatunkra gondolok, nekem valahogy mindig ugyanez a felütés jut eszembe. Bemegy a Kazánházba egy bölcsész pénzügyes, egy lelkes közgazdászhallgató, egy kreatív informatikus és egy szociális innovátor, akik előtte még soha nem is találkoztak. És a csattanó?

Azóta minden kedd estéjüket együtt töltik, minden nap beszélnek, honlapot terveznek, blogot írnak, Facebook posztokat gyártanak, üzleti tervet készítenek és minden szabad pillanatukban azon dolgoznak, hogy Debrecennek is legyen egy saját közösségi irodája.

De mi is az a közösségi iroda? Hogyan képzeljük el a coworkinget? Adott egy debreceni szabadúszó, egy fiatal vállalkozó, egy kreatív vagy éppen egy startup – akinek a szakmai életében az egyik legégetőbb kérdés a munka-hely-választáshoz kapcsolódik: hol dolgozzon hatékonyan, mégis kényelmesen, úgy, hogy a kapcsolati háló fenntartására és bővítésére is legyen lehetősége? A legkézenfekvőbb megoldásnak egy otthoni munkasarok kialakítása tűnik: a nyilvánvaló előnyök mellett viszont hamar kiderülnek a gyenge pontok is: (munka vs. magánélet, figyelemelterelő eszközök, ingerszegénység, elszigetelődés – ismerős, ugye?). A home office-ból kiábrándulók számára a másik opció egy belvárosi kávézó vagy étterem lehet – ami ugyanúgy nem bizonyul ideálisnak. Mert ugyan ingergazdag a környezet és könnyebben szervezhetőek a találkozók, de hangos a rádió és a többi vendég, kényelmetlen a szék, lassú az internet és drága a kávé. És ha saját iroda bérlésére végképp nincs lehetőség (vagy éppen igény), marad az ingázás az otthoni munkasarok, a kávézó és az étterem terasza között. Van, aki tényleg így szeret(ne) dolgozni?

„Mi is a helykereséssel küzdünk, és csendesebb bárokba járunk ötletelni. De nagyon sokat jelent a személyes találkozások lehetősége, a közelség, az informális kapcsolatok a vállalkozások számára. Ilyen még nincs itt.” Zombori Dénes, LookIn

A DebrecenHUB csapata pontosan egy olyan hiánypótló tér létrehozásán dolgozik, amely a lehetőségek és a szolgáltatások terén is kielégíti a 21. századi irodai igényeket. És ennél még sokkal többet nyújt: kapcsolatokat, networköt, nyilvánosságot, kitörési lehetőséget, inspirációt – szabadságot. Egy olyan vonzó és inspiráló munkateret, amelyet az egyéni igényeknek megfelelően bárki igénybe vehet – akár egy órára is.

„Sokan együtt alkotni valami izgit, egymást inspirálva dolgozni, együttműködni, versenyezni.” Gellén Sára, tervezőgrafikus, saragellen.com

debrecenhub

Bence, Ági, Arnold, Imre

A DebrecenHUB víziójának egyik eleme egy nemzetközileg is elismert, belvárosi kreatív negyed kiépítése, amelynek az első állomása ez a közösségi (érték)tér. Az igényeknek megfelelően az irodában egyszerre van lehetőség az együtt gondolkodásra, csoportos munkavégzésre és szükség esetén az elmélyülésre, elvonulásra is. A design tervek alapján bárki azonnal bérletet venne: közös, nyitott munkatér egyéni munkaállomásokkal, csoportok által körbeülhető asztalok, kisebb meeting-szobák, egy rendezvényterem, fiatalos és modern design, babzsákok, növények – szinte tapintani lehet a kreativitást. Az egymás közelében dolgozók számára minden lehetőség adott az interakcióra, az ötletelésre, a pillanatnyi vagy akár a hosszabb távú, szervezett együttműködésre. Ha elakadsz a kreatív folyamatban, lehet, hogy éppen a kávégép melletti beszélgetés során jön majd az ihlet, vagy a legújabb partner, csapattag.

„Innovatív, inspiráló közösségi tér, ahol a legváltozatosabb munkacsoportok és személyiségek találkozhatnak egymással. Remek terepe a kapcsolatépítésnek, ötletelésnek, közös projektek megfogalmazásának, megvalósításának.” Kecskés Csaba, koordinátor

„Nekem elsősorban a munkán kívüli életemet könnyítené meg. Egy civilszervezet vezetőjeként érdekel minden új gondolat, és közösség. Soha nem lehet tudni, hogy honnan érkezik az isteni szikra :)” Sáfri Péter, alelnök, derke.hu

Adott tehát minden eszköz, amire a gondtalan munkavégzéshez szükség van (internet, telefon, fénymásoló, nyomtató, ingyen kávé), az alap- és emelt szintű üzleti szolgáltatások (székhelyszolgáltalás, hosting, tanácsadás, virtuális iroda) pedig hozzájárulnak a vállalkozás hatékonyságához. És hogy ne csak a vállalkozás fejlődjön: a DebrecenHUB készség- és kompetenciafejlesztő tréningek, szakmai előadások, képzések szervezésével segíti a fiatal vagy éppen gyakorlott vállalkozók személyes fejlődését. A HUB kulturális és business programjai pedig további lehetőségeket biztosítanak a kapcsolatépítésre és segítenek abban, hogy a megfelelő emberek találjanak egymásra.

Tehát ne habozzatok tovább, találjunk mi is egymásra: nézzétek meg a debrecenhub.hu oldalt vagy keressetek minket a Facebookon a legfrissebb információkért. Az első napon pedig gyertek majd be Ti is hozzánk, tudjátok, pontosan úgy, mint a viccben. A csattanóról majd MI EGYÜTT gondoskodunk!

További bejegyzések

Szabadságon lenni a frontvonalban

Szabadságon lenni a frontvonalban

Júliusban ellátogattunk a Rednekk autentikus amerikai BBQ étterembe. A[...]

Tovább olvasom
Töltsd meg életed virágokkal!

Töltsd meg életed virágokkal!

Ugye ismerős az érzés és a magadnak feltett kérdés: Mit vegyek neki[...]

Tovább olvasom
Green Hive algafarm

Green Hive algafarm

Napjainkban számos globális problémával küzd az emberiség. Ezen[...]

Tovább olvasom
VISSZA A LISTA OLDALRA