Blog

Green Hive algafarm


 12.19.2019    IgenDebrecen Kommentek: 1

Napjainkban számos globális problémával küzd az emberiség. Ezen problémák elsősorban a túlnépesedésből adódnak (melyet a közeljövőben Elon Musk vagy Jack Ma szerint az összeomlás fog követni). A túlnépesedés miatt több éhes szájat kell etetni, több autó lesz az utakon, több gyár jön létre, több területet kell megművelnünk és a listát még sorolhatnánk a végtelenségig.  Egyszóval mivel nő a népesség, nőnek a kielégítendő igények is.

Globális problémával állunk szemben

Már elértük az a szintet, hogy az igények kielégítése érdekében óriási mennyiségű szén-dioxidot (és egyéb üvegházhatású gázt) bocsátunk a légkörbe. Egyre több területet kell művelés alá vonni és ezzel szoros összefüggésben egyre több haszonállatot kell tenyészteni. Ennek eddig nem látott mértékű környezeti terhelés a következménye.

Nincs több idő arra, hogy halogassuk a megoldást. Gyors, hatékony és gazdaságos megoldást kell találnunk!

Van rá megoldás

Mi lenne, ha azt mondanám, hogy van egy olyan élőlény a Földön, mely egyszerre nyújt megoldást a légszennyezésre, a mezőgazdaság kemizálására, az élelmiszerhiányra és az energiaproblémákra?

Merthogy létezik a megoldás! Az algák formájában!

Ezek a parányi “növények” a fény, víz, szén-dioxid és szerves tápelemek felhasználásával képesek oxigént (fotoszintézis) és értékes biomasszát előállítani. 1 kg alga biomassza 1,83 kg szén-dioxid elnyelésével keletkezik. Az algák sokkal hatékonyabban fotoszintetizálnak, mint bármely más növény a bolygón! Csak szemléltetésképpen, a légkör oxigén tartalmának 80%-át az algák biztosítják!

Elnyelhetjük az óriási mennyiségű szén-dioxidot a légkörből, miközben azért valamilyen érték is termelődik? Persze!

Algából biomasszát

Ezek a kis apróságok a működésük során biomasszát termelnek, mely rengeteg nyomelemet, fehérjét és lipidet tartalmaz. A biomassza tehát a termelés és feldolgozás után akár élelmiszer kiegészítőként, akár takarmány kiegészítőként is hasznosítható! De ez még nem minden! A növénytermesztésben is hasznosítható, műtrágya kiegészítésére vagy helyettesítésére. Használata számos pozitív hatást fejt ki a növényekre, állatokra és emberre egyaránt.

Algák a körkörös gazdaságban

Végül, de nem utolsó sorban, az alga biomassza kiváló energiatermelésre is! Bioüzemanyagként (pl.: biodízel) nagyszerű alternatívát nyújt a fekete arannyal, sőt manapság már a kerozinnal szemben is!

Jogos a kérdés: Ha ennyire hasznosak ezek a kis teremtmények, miért nem használjuk őket?

A válasz: Használjuk, csak nem nagyipari szinten.

Vannak a világ számos pontján nyílt és zárt algatermesztő rendszerek, de ezek vagy túl alacsony hozamot biztosítanak (nyitott rendszer) vagy túl költséges a kialakításuk; fenntartásuk és nehézen kivitelezhető a nagyobb méretű üzemek kialakítása (zárt reaktorok).

Reaktorok

Erre a problémára nyújt megoldást a Green Hive nevű algafarm!

Látványterv

Hogy hogyan?

Gyere el január 7.-én a Kazánházba és megtudod! Itt tudsz jelentkezni!

További bejegyzések

Szabadságon lenni a frontvonalban

Szabadságon lenni a frontvonalban

Júliusban ellátogattunk a Rednekk autentikus amerikai BBQ étterembe. A[...]

Tovább olvasom
Töltsd meg életed virágokkal!

Töltsd meg életed virágokkal!

Ugye ismerős az érzés és a magadnak feltett kérdés: Mit vegyek neki[...]

Tovább olvasom
A házad okosítása a te kezedben van

A házad okosítása a te kezedben van

Biztos vagyok benne, hogy már Te is fordultál vissza jó esetben csak a[...]

Tovább olvasom
VISSZA A LISTA OLDALRA