Blog

FABrikáló társadalmi innovációs projekt


 12.19.2016    IgenDebrecen Kommentek: 0

Az IGEN Debrecen Startup innovációs képzésen  alakult  csapat  támogatókat keres egy önfenntartó közösségi alkotótér  létrehozásához.  A FABrikálóban a legmodernebb eszközök, 3D nyomtatók, 3D scannerek, CNC vezérelt megmunkáló gépek kapnak helyet, amiket gyerekek és felnőttek is szakértői személyzet támogatása mellett használhatnak majd.

A közösségi vállalkozás lényege

„Hiszünk abban, hogy  a gyermekeink nem csak felhasználók lehetnek, hanem kreatív alkotók, vagy feltalálók is akár!”

A “FAB” kiemelése a névben a FABLAB (fabrication laboratory) mozgalomhoz való módszertani kötődést jeleníti meg, ami egy olyan műhelyt takar, melyben jelen vannak a high tech gépek, technológiák, ahol a profi és amatőr alkotók egy közösségi térben tudnak dolgozni, fejleszteni.

A FABrikáló is egy nyílt innovációs műhely, de ezen belül speciálisan olyan kezdeményezés ahol, a kreatív kézműves alkotások és egyéb tárgyak alapja a 3D nyomtatók és más gépek, szerszámok előkészítő munkája.

Miért fontos a FABrikáló a közösségnek?

fabrikalo2A digitális eszközök, az applikációk és a virtuális valóság korszakában ugyanúgy szükség van a kreatív, találékony elmére, az alkotó kézre és persze a modern technológiát kezelni tudó szakértelemre. A FABrikálóban megvalósuló szolgáltatások ötvözik a csúcstechnológiát, a digitális tervezést és gyártást a kézműves tárgyak és alkotások hagyományos készítési módjaival. A kreativitás kiemelt kompetencia a munkaerő-piacon, amelyet az Alkotótér a műszaki érdeklődés és képességek javításával együtt tud fejleszteni.

A közösségi alkotótér szolgáltatásai

Kreatív workshopok gyerekcsoportoknak, iskolai osztályoknak, családoknak, ahol pl. 3D nyomtatókat használva tervezhetnek és készíthetnek alapanyagokat a résztvevők és kézi munkával tovább dolgozhatnak velük. Az iskolai időn kívül a műhely felnőttek és fejlesztő csapatok számára is nyitva áll.

fabrikalo3A workshopok mellett a gépek bérbeadását, 3D tervezést-, és oktatást is biztosítja majd a FABrikáló az érdeklődőknek. A közösségi tér a  megfelelő kihasználtság mellett önfenntartó módon üzemeltethető.

Jelenleg kidolgozott üzleti tervvel, több workshop tematikával, 2 db 3D nyomtatóval és 2 év tervezői tapasztalattal rendelkezik a csapat, melyben marketinges, közgazdász, nonprofit szakemberek is dolgoznak. A támogatói visszajelzések ígéretesek, mert 1 hónap alatt több érdeklődő jelezte, hogy önkéntesként is szívesen segítené az alkotótér céljait és több támogató is jelentkezett.

Csatlakozz a FABrikálók közösségéhez! Ne csak felhasználó légy, mikor nálunk alkotóvá is válhatsz!

További információk:

Facebook: FABrikáló Közösségi Alkotótér

Web: www.fabrikalo.webnode.hu

 

További bejegyzések

Töltsd meg életed virágokkal!

Töltsd meg életed virágokkal!

Ugye ismerős az érzés és a magadnak feltett kérdés: Mit vegyek neki[...]

Tovább olvasom
Green Hive algafarm

Green Hive algafarm

Napjainkban számos globális problémával küzd az emberiség. Ezen[...]

Tovább olvasom
A házad okosítása a te kezedben van

A házad okosítása a te kezedben van

Biztos vagyok benne, hogy már Te is fordultál vissza jó esetben csak a[...]

Tovább olvasom
NESTED – Digitális szárnyak csapatodnak

NESTED – Digitális szárnyak csapatodnak

"Volt nálunk agilis módszertani tréning, de nehéz a szemléletmódot[...]

Tovább olvasom
VISSZA A LISTA OLDALRA