Blog

A megvalósítás első lépcsőfoka vagy egy ötlet mészárszék? – rajtad áll!


 12.21.2018    IgenDebrecen Kommentek: 0

A címben található kérdés jellemzi talán legjobban az Igen Debrecen képzését. Amikor elindulsz a puha, meleg szobádból az ötleteddel, még nem tudhatod mivé lesz. Amit viszont mindenképp megkapsz: biztonságos környezetet, ahol gyakorolni tudod képességeidet, tanácsokat külföldi és hazai sikereket elért vállalatvezetőktől. Az ötleted többé nem a c: meghajtó egy eldugott word és excel mappájában öregszik meg, hanem életre kel. Ha jelentkezel az !gen Debrecen képzésére, ez vár majd rád. A továbbiakban személyes beszámolót kapsz egy olyan embertől (tőlem), aki már végigcsinálta a képzést.

A kezdetek

Aktív és közösségi embernek tartom magam, és mások is ezt mondják. Többek közt a Pár – Beszéd Estet (Borsi Csillával) és a Toastmasters Debrecen – Retorika Klubot alapítottam (Szabó Lacival). A 2015-ös évet a Toastmasterrel kezdtem el, és a kezdeti sikereken felbuzdulva arra gondoltam, hogy egy vállalkozói/start up képzés segíthet a fejlődésemben. – így visszagondolva, akár a Toastmasterst is bevihettem volna az !gen Debrecen keretei közé. 🙂 – Ennek ellenére inkább azt választottam, hogy egy tartalom marketinggel kapcsolatos elképzelést mutatok be a többi !gen Debrecen résztvevőnek. Mikor kiálltam, úgy éreztem enyém a világ, és biztos engem fognak választani.

  • Felépítettem a 2 perces bemutatkozást.  Pipa.
  • Sokat készültem az előadására. Pipa.
  • Az ötletem megaszuper. Pipa.
  • A jelentkezők között vannak marketingesek. Pipa.

Validálás – az én ötletem mészárszéke

Kiálltam, elmondtam, ezután többen oda is jöttek hozzám érdeklődni, hogy miről is szól az ötletem. A végén pedig úgy mentem haza, hogy biztos meggyőztem 2-3 embert magamnak. Nem így történt. Ami az A4-es papíron és elmondva is jól hangzott, azt a többiek validálták, és ez a validáció nem az én javamra zajlott. Az ötletemet nem támogatták elegen, ezért egyéni tagként indultam neki az !gen Debrecennek.  A ZengOver csapatát erősítettem, velünk együtt csinálta végig a képzést a többi csapat is: a Glulu (gluténmentes pékáru), az Amorffactory (3D nyomtatás), a Parkolász (parkolást megkönnyítő app) és a PickByLight (logisztikai segéd).

Mit kaptam? – az első lépcsőfok

A sok gyakorlás, a rengeteg validáció, az, hogy megismerhettem nem csak a saját csapattársaimat, hanem a többi csapat motivációtól duzzadó tagját egy olyan élményt adott nekem, ami pótolhatatlan. Nagy közönség előtt sem félek attól, ha ki kell állnom beszélni. Az igazi erősségemet használhattam a csapatban, azt, hogy szeretek képviselni egy már kialakult koncepciót. Sokkal könnyebben mentem oda egy vállalatvezetőhöz, befektetőhöz, mert már túl voltam egy-két validáción, és a képzés résztvevőjeként kértem tőlük segítséget. pl.: Tárgyaltam az Universal zenekiadó vállalat angol nemzetiségű területi képviselőjével Skype-on.

Egy tanács a végére

Ha mészárszékre kerülsz fogadd el, és fordítsd az előnyödre, ha pedig feljebb léptél egy lépcsőfokot, akkor fókuszálj a következőre. A képzést nem megnyerni, hanem megélni, megtapasztalni kell és tanulni a biztonságos környezetben elkövetett hibádból.

>>>Információk az Igen Debrecen képzésről<<<

További bejegyzések

Töltsd meg életed virágokkal!

Töltsd meg életed virágokkal!

Ugye ismerős az érzés és a magadnak feltett kérdés: Mit vegyek neki[...]

Tovább olvasom
Green Hive algafarm

Green Hive algafarm

Napjainkban számos globális problémával küzd az emberiség. Ezen[...]

Tovább olvasom
A házad okosítása a te kezedben van

A házad okosítása a te kezedben van

Biztos vagyok benne, hogy már Te is fordultál vissza jó esetben csak a[...]

Tovább olvasom
NESTED – Digitális szárnyak csapatodnak

NESTED – Digitális szárnyak csapatodnak

"Volt nálunk agilis módszertani tréning, de nehéz a szemléletmódot[...]

Tovább olvasom
VISSZA A LISTA OLDALRA