Blog

A házad okosítása a te kezedben van


 12.18.2019    IgenDebrecen Kommentek: 0

Biztos vagyok benne, hogy már Te is fordultál vissza jó esetben csak a kapuból, hogy megfeledkeztél arról, bezártad-e az ajtót, kihúztad-e a vasalót, vagy a fűtést visszavetted-e a házban és még sorolhatnám.

Csapatunk ezeknek a kellemetlen fejtörések mellőzése mellett kiemelkedően fontosnak tartja a kényelmi és a környezet tudatossági funkciók megismertetését és elterjesztését az ingatlan tulajdonosok körében.

A probléma

Napjainkban a környezettudatosság és az energiahatékonyság alappillére minden egyes új beruházás megtervezésének, nem lehet ez másképp egy új családi háznál sem. Az általunk kínált funkciók lehetővé teszik, hogy biztonságban tudjuk szeretteinket, értékeinket, mindezt úgy, hogy közben a használati értékek nagyságrendekkel megnőnek.  

A megoldás

Képzeljük el, mikor a házunk a zsebünkben van, mindent a felügyeletünk alatt tartunk, és mindezek mellett automatizálhatjuk is.

Termék csomagjainkkal megoldást nyújtunk egy új építésű ház okosítására. A tervezéstől a kivitelezésen át a komplett informatikai és programozási feladatok elvégzéséig. Kiemelt szerepet tölt be a felhasználóbarát kezelőfelület kialakítása, a biztonság és a fejleszthetőség.

Ezeket tudja a rendszerünk

Megoldást nyújtunk a saját fejlesztésű moduláris rendszerünkkel a kamera és riasztórendszer ötvözésre, melyek egymás funkcióit kihasználva egy rendszert alkotva hatékonyabb működést tesznek lehetővé. A hőmérséklet szabályozása és automatizálása elengedhetetlen egy energiatudatos otthonban, mely természetesen alapfunkciónk ugyanúgy, mint a fogyasztók megfelelő figyelése és időzítése vagy a világítás vezérlése egyaránt. Képzeljük el, ha csak éjjel szeretnénk a mosdót használni, akkor hangulatvilágítás kapcsol fel, és már mutatja is az utat anélkül, hogy a kapcsolót keresgélnénk. Vagy a külső világítás automatikusan felkapcsol, mikor beparkolunk a házunkhoz.

Az elektromos redőnyök egyre elterjedtebbek manapság, melyek vezérlése is integrálható a smart home rendszerünkben. Ennek segítségével egy éjjeli funkció bekapcsolásával azok automatikusan lehúzódnak, nappal pedig az ébredést követően automatikusan fel. Egy esős napon az esőszenzorok menthetik meg a frissen megtakarított ablakokat.

Még a kert is okos lesz

Apropó esőszenzor. A kertünk mondhatni mindent elárul rólunk, ki ne szeretne csodás zöld pázsitot?

Mindezt pedig integrálva a lakásunk vezérlésével ellenőrizhetjük, vezérelhetjük és automatizálhatjuk olyan locsolórendszer technológiát alkalmazva, amit kijelenthetjük, hogy az erre szakosodott cégek is prémium kategóriába sorolnak. Csak párat említve: föld nedvességtartalom figyelés, időjárás előrejelzés figyelés, stb.

Környezet tudatosság

Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre elterjedtebb a zöld energia családi házaknál is, legyen szó napkollektorról vagy napelemről egyaránt. Ezeknek a hatékonyságát és teljesítményét is ellenőrizhetjük egy beépített funkcióval, így folyamatos információt kapunk azok működéséről, melyet mérhetünk és ellenőrizhetünk.

Albérlet kiadási funkciók

Viszont a beépített funkciók mellett szeretnénk nagy hangsúlyt fektetni a könnyen integrálható moduljainkkal, a már elkészült ingatlanok fejlesztésére is. Meglévő szenzorokkal és modulokkal méréseket végzünk és információt tudunk gyűjteni. Ezek prezentálásával egy applikáción keresztül a lakástulajdonos a bérleménybe kiadott ingatlana fogyasztó és mérő óráiról kaphat információt. Ezzel gördülékenyebbé téve az együttműködést a bérlőkkel, nem kell folyamatosan információkat bekérni tőlük a közüzemi diktálási időszakokban.

Így tudsz támogatni bennünket

Jelenleg két informatikusból és egy gépészmérnökből áll csapatunk, és kiemelkedő segítséget nyújt az Igen Debrecen csapata, amit ezúton is köszönünk! Bízunk benne, hogy együtt egy használhatóbb és energiatudatosabb generációt tudunk alkotni!

Kérünk, ha egyetértesz a nézőpontunkkal és Te is felelősséget vállalsz egy tudatosabban üzemeltethető és használhatóbb otthon létrehozásában támogass minket a megosztással és a „tetszik” gomb megnyomásával. 

További bejegyzések

Szabadságon lenni a frontvonalban

Szabadságon lenni a frontvonalban

Júliusban ellátogattunk a Rednekk autentikus amerikai BBQ étterembe. A[...]

Tovább olvasom
Töltsd meg életed virágokkal!

Töltsd meg életed virágokkal!

Ugye ismerős az érzés és a magadnak feltett kérdés: Mit vegyek neki[...]

Tovább olvasom
Green Hive algafarm

Green Hive algafarm

Napjainkban számos globális problémával küzd az emberiség. Ezen[...]

Tovább olvasom
VISSZA A LISTA OLDALRA