Blog

5 nagy igazság a startupokról #startupcoelho


 08.23.2017    IgenDebrecen Kommentek: 0

Ugye ismered Balogh Petyát? Az NNG (NavNGo, iGO) vállalat alapítója-vezérigazgatója, amit eladott, és azóta startupokba fektet feleségével (Baconsült), csapatban (PowerAngels), támogatásból (Inkubátor). Valamint volt az IGEN Debrecen startup verseny zsűrijében a 3. döntőn. És szerencsénkre elkezdett írni először Linkedinre, majd Facebookra is startup bölcsességeket, melyek legfőbb forrása a saját iparági tapasztalata. Ebből szemezgettünk most 5 olyat, amely maximálisan igaz a mi vállalkozó képzésünkre is.

1. Nem a cég felelőssége, hogy egy alkalmazott piacképesen tartsa a tudását.

Én abban hiszek, hogy a munkaviszony egy kölcsönös kapcsolat. Az alkalmazott piacképes tudást, a cég jó munkalehetőséget, jó munkakörnyezetet és jó fizetést ad cserébe. Az, hogy a piacképes tudás az is maradjon, folyamatosan tanulni kell, képezni magunkat. Ebben segíthet egy cég, biztosíthat tanfolyamot, támogathatja sokféle módon. De végül a folyamatos tanulás felelőssége az alkalmazottnál kell legyen. Ha nem képezi magát, nem tanul új dolgokat, akkor egy idő után már nem tudja a fenti alkuban a saját felét hozni.

2. Ne unikornis, hanem csótány legyél ha tudsz.

Azokat a cégeket, akik pár év után már milliárd dolláros cégértéket tudnak felmutatni, unikornisnak hívják. Egy amerikai startup szerencsés helyzetben van. Ha kellően szexi a koncepció és jó nevű a csapat és profik a pitchelésben, akkor sok pénzt tudnak bevonni, akár úgy is, hogy nincs bevételük, sem konkrét tervük a bevételre. Csak arra, hogy hogyan fogják sokan használni a terméket. Ebből a sok pénzből nagyban tud játszani aminek vagy egy nagy bukta vagy egy nagy siker lehet a vége. Mondanom sem kell, hogy még amerikában is szinte mindig nagy bukta, hiába a sok pénz. Ez innen keletről sokkal ritkább és nehezebb. Ezért itt egy másik modell működik, a csótány. Egyrészt, ebből sokkal több van, mint unikornisból. Másrészt a csótányok egy atomháború is túlélnek. Ezek azok a cégek, akik pénzt termelnek, abból nőnek és sokkal kevésbé múlik az életük a következő befektetési körtől.

3. Vezetőként olyan emberekkel vedd körül magad, akik kellően máshogy látják a világot és hajlandóak vitatkozni veled.

Visszagondolva minden nagyobb sikerben kulcsszerepe volt azoknak a társaknak vagy kollégáknak, akik máshogy gondolkodtak mint én. Csökönyös és kompetitív ember lévén mindig ádáz vitákban születtek a fontos döntések. Még ha nem is volt igazuk, de elgondolkodtattak, új utakra inspiráltak. Ahogy nőtt a cég, gyűltek a sikerek, úgy vált egyre nehezebbé, hogy találjak vitapartnert. A tekintély ellen minden létező eszközzel próbáltam küzdeni, de hiába. Új életemben azt próbálom megtanulni, hogy ha van is erős sejtésem, akkor is inkább rávezetni próbáljam az alapítókat mintsem megmondani a (szerintem) tutit. Néha az is kiderül, hogy nincs igazam, vagy nem csak egy út járható a sok közül. Néha pedig az, hogy a legtöbb kérdésben nem muszáj elsőre jól dönteni, elég ha gyorsan tanulunk abból ami nem működik. Van még mit tanulni ezen, na.

4. Ahogy egy kisbabánál, úgy egy startupnál is, mielőtt megtanulna futni, előbb járnia kell.

Sokszor beszélgetünk arról, hogy az induló startupok 90+% -a öt éven belül kipukkad. Ennek az egyik legfontosabb oka, hogy nagyon sokszor olyan alapítók állnak össze, akik még sosem vezettek céget, terveztek terméket, adtak el bármit. Mindezt nem ritkán egy olyan piacra célozva, amiben egyiküknek sincs tapasztalata. A klasszikus definíció a startupra kb ez: Kis tőkeigényű, exponenciális növekedésre képes, gyorsan skálázható cég. De talán célravezetőbb lenne így: A startup egy olyan működő cég, ami tud bevételt termelni a termékéből vagy szolgáltatásából, amit hatékonyan és egységesen tud az ügyfelek elvárásai alapján továbbfejleszteni és képes exponenciálisan növekvő értékesítési eredményt elérni.

5. Egy startup vezetőjének nem jár (jut) work-life balance. Ha sikeres akar lenni, akkor tolja, ahogy bírja.

Én nem hiszek abban, hogy egy olimpiát kemény edzés nélkül meg lehet nyerni. Abban sem hiszek, hogy napi hat vagy nyolc órában fel lehet egy sikeres céget építeni.

 +1: Szeretnél még többet olvasni?

Keresd fel Petya feedjét a Linkedinen ide kattintva, és minden nap kapod a hasznos gondolatébresztődet. Innen is köszönjük Petya, hogy írsz! Mi olvasunk téged! 🙂

További bejegyzések

Töltsd meg életed virágokkal!

Töltsd meg életed virágokkal!

Ugye ismerős az érzés és a magadnak feltett kérdés: Mit vegyek neki[...]

Tovább olvasom
Green Hive algafarm

Green Hive algafarm

Napjainkban számos globális problémával küzd az emberiség. Ezen[...]

Tovább olvasom
A házad okosítása a te kezedben van

A házad okosítása a te kezedben van

Biztos vagyok benne, hogy már Te is fordultál vissza jó esetben csak a[...]

Tovább olvasom
NESTED – Digitális szárnyak csapatodnak

NESTED – Digitális szárnyak csapatodnak

"Volt nálunk agilis módszertani tréning, de nehéz a szemléletmódot[...]

Tovább olvasom
VISSZA A LISTA OLDALRA