Blog

Mindennapi Kenyér


 05.18.2015    IgenDebrecen Kommentek: 1

„Úgy kell a boldogság, mint egy falat kenyér…” futott végig József Attila egyik gondolata Lilla fejében, amikor a lágy tavaszi szél friss kenyér illatát hozta magával a közeli pékségből. A kirakaton át vágyakozva nézett a ropogós finomságokra, azzal a szomorú tudattal, hogy nem ehet belőlük. Lilla ugyanis lisztérzékeny.

Magyarország lakosságának 1,5-2 %-a lisztérzékeny, akiknek kötelező a gluténmentes diéta. A számukra kereskedelmi forgalomban elérhető – gyakran igen drága – pékáruk minősége, íze pedig meg sem közelíti a búzalisztből készített kenyerek minőségét.

Ebben szeretne segíteni az !gen Debrecen innovátor, startupper és társadalmi vállalkozó képzés egyik projektje.

Blog_Kép_Glulu

A CiRocks fantázianevet viselő 5 fős csapat ötletgazdája, a lisztérzékenysége okán személyesen is érintett, 21 éves Prokisch Lilla fél évtizedes sütési tapasztalatát hatékonyan támogatja a többiek – Borotea Bella, Kádár Tamás, Mészáros Tamás és Göblyös Béla – szakmai sokszínűsége és lelkesedése.

A csapat a pozitív piaci visszajelzésektől ösztönözve vágott bele a GLULU – gluténmentes kézműves pékmanufaktúra létrehozásába. A régióban egyedülálló módon, cirokliszt keverékből, természetes alapanyagok felhasználásával készítenek ízletes kenyeret, zsemlét, sós és édes aprósüteményt, glutén- és más allergénmentes formában egyaránt.

A cirokliszt és az útifűmaghéj alkalmazásának eredményeként a kenyér rosttartalma nagyon magas, segíti az emésztést és nagyon finom. A mérésekkel igazoltan gluténmentes GLULU termékeket így nem csak a lisztérzékenyek, hanem a diétázók és az egészségtudatosan táplálkozók is örömmel fogyasztják.

A projekt jelenleg próbaüzemben működik, a termékek hétfőnként kerülnek a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrum színháztermében lévő I-Bolt polcaira.

A projekt kézműves jellegének köszönhetően a vevők visszajelzései kiemelt figyelmet kapnak, melyek alapján a csapattagok folyamatosan azon dolgoznak, hogy kiváló minőségű és nagyon finom kenyerek és sütemények kerüljenek mindenki asztalára.

A GLULU projekt tervei túlmutatnak az !gen Debrecen képzésen. Ezek között nemcsak a termékpaletta bővítése és a helyben sütött péktermékek kiskereskedelmi forgalmazása szerepel. Szeretnék, ha termékeik szélesebb körben, a régión kívül élőkhöz is eljutnának, amit viszonteladói hálózat felépítésével terveznek megvalósítani. A legfőbb céljuk pedig: „Egy falatnyi boldogság” eljuttatása minden hazai lisztérzékeny számára!

A csapat lelkesedése, gondos munkája révén előállított, kiváló ár-érték arányú GLULU termékek üde színfoltjai lesznek a jelenlegi gluténmentes péktermékek piacának.

Share this...
Email this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

További bejegyzések

Mentes Szemmel logo

Szemléletformálás a mentes élelmiszerek világában

Biztosan mindenki ismer valakit, aki valamilyen ételallergiával küzd a[...]

Tovább olvasom

10-ből 9 alpaka nem tudja, mit csináljon szombat este…

...avagy íme az App, amivel Frodó odatalált Bilbó születésnapi[...]

Tovább olvasom

Bútorokat alkotunk újra – Retrotive stúdió

A bútorokról sokan, sokféleképpen gondolkodunk. Van, akinek a fotel csak[...]

Tovább olvasom

Halinba, az emlékeid jövője

A legfontosabb emlékeid megörökítése biztosan nagyon fontos a számodra[...]

Tovább olvasom

A megvalósítás első lépcsőfoka vagy egy ötlet mészárszék? – rajtad áll!

A címben található kérdés jellemzi talán legjobban az Igen Debrecen[...]

Tovább olvasom
VISSZA A LISTA OLDALRA