Blog

FABrikáló társadalmi innovációs projekt


 12.19.2016    IgenDebrecen Kommentek: 0

Az IGEN Debrecen Startup innovációs képzésen  alakult  csapat  támogatókat keres egy önfenntartó közösségi alkotótér  létrehozásához.  A FABrikálóban a legmodernebb eszközök, 3D nyomtatók, 3D scannerek, CNC vezérelt megmunkáló gépek kapnak helyet, amiket gyerekek és felnőttek is szakértői személyzet támogatása mellett használhatnak majd.

A közösségi vállalkozás lényege

„Hiszünk abban, hogy  a gyermekeink nem csak felhasználók lehetnek, hanem kreatív alkotók, vagy feltalálók is akár!”

A “FAB” kiemelése a névben a FABLAB (fabrication laboratory) mozgalomhoz való módszertani kötődést jeleníti meg, ami egy olyan műhelyt takar, melyben jelen vannak a high tech gépek, technológiák, ahol a profi és amatőr alkotók egy közösségi térben tudnak dolgozni, fejleszteni.

A FABrikáló is egy nyílt innovációs műhely, de ezen belül speciálisan olyan kezdeményezés ahol, a kreatív kézműves alkotások és egyéb tárgyak alapja a 3D nyomtatók és más gépek, szerszámok előkészítő munkája.

Miért fontos a FABrikáló a közösségnek?

fabrikalo2A digitális eszközök, az applikációk és a virtuális valóság korszakában ugyanúgy szükség van a kreatív, találékony elmére, az alkotó kézre és persze a modern technológiát kezelni tudó szakértelemre. A FABrikálóban megvalósuló szolgáltatások ötvözik a csúcstechnológiát, a digitális tervezést és gyártást a kézműves tárgyak és alkotások hagyományos készítési módjaival. A kreativitás kiemelt kompetencia a munkaerő-piacon, amelyet az Alkotótér a műszaki érdeklődés és képességek javításával együtt tud fejleszteni.

A közösségi alkotótér szolgáltatásai

Kreatív workshopok gyerekcsoportoknak, iskolai osztályoknak, családoknak, ahol pl. 3D nyomtatókat használva tervezhetnek és készíthetnek alapanyagokat a résztvevők és kézi munkával tovább dolgozhatnak velük. Az iskolai időn kívül a műhely felnőttek és fejlesztő csapatok számára is nyitva áll.

fabrikalo3A workshopok mellett a gépek bérbeadását, 3D tervezést-, és oktatást is biztosítja majd a FABrikáló az érdeklődőknek. A közösségi tér a  megfelelő kihasználtság mellett önfenntartó módon üzemeltethető.

Jelenleg kidolgozott üzleti tervvel, több workshop tematikával, 2 db 3D nyomtatóval és 2 év tervezői tapasztalattal rendelkezik a csapat, melyben marketinges, közgazdász, nonprofit szakemberek is dolgoznak. A támogatói visszajelzések ígéretesek, mert 1 hónap alatt több érdeklődő jelezte, hogy önkéntesként is szívesen segítené az alkotótér céljait és több támogató is jelentkezett.

Csatlakozz a FABrikálók közösségéhez! Ne csak felhasználó légy, mikor nálunk alkotóvá is válhatsz!

További információk:

Facebook: FABrikáló Közösségi Alkotótér

Web: www.fabrikalo.webnode.hu

 

Share this...
Email this to someoneShare on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

További bejegyzések

Mentes Szemmel logo

Szemléletformálás a mentes élelmiszerek világában

Biztosan mindenki ismer valakit, aki valamilyen ételallergiával küzd a[...]

Tovább olvasom

10-ből 9 alpaka nem tudja, mit csináljon szombat este…

...avagy íme az App, amivel Frodó odatalált Bilbó születésnapi[...]

Tovább olvasom

Bútorokat alkotunk újra – Retrotive stúdió

A bútorokról sokan, sokféleképpen gondolkodunk. Van, akinek a fotel csak[...]

Tovább olvasom

Halinba, az emlékeid jövője

A legfontosabb emlékeid megörökítése biztosan nagyon fontos a számodra[...]

Tovább olvasom

A megvalósítás első lépcsőfoka vagy egy ötlet mészárszék? – rajtad áll!

A címben található kérdés jellemzi talán legjobban az Igen Debrecen[...]

Tovább olvasom
VISSZA A LISTA OLDALRA